Mini Honeymoon: Napa Valley

Na weken gevuld met geregel, telefoongesprekken, en gedoe waren we toe aan wat ontspanning. Omdat we net getrouwd zijn besloten we het maar een mini honeymoon te noemen. Last minute hebben we gekozen voor Napa Valley en daarna wat dagen in San Fransisco. Op donderdag stapten we in auto en reden we naar het noorden van California, waar de Napa Valley zich bevind.

We bleven in een hotel (meer een motel…) dat Chardonnay Inn heette. Ik zou het niet per se aanraden, het ligt langs een best drukke weg en de kamers zijn een beetje ouderwets en niet al te schoon. Aan de andere kant is het wel semi-goedkoop voor de locatie en kan je parkeren op het terrein. Nadat we onze spullen hadden gedumpt zijn we naar het centrum van Napa (de stad, niet de streek) gelopen. Nadat we een beetje hadden rondgekeken besloten we eerst een biertje te proberen in een van de weinige bars waar bier geschonken werd, Downtown Joe’s Brewery. Ze maakten hun eigen bier en het was verassend lekker! Wel een waarschuwing, als je een appetizer bestelt, verwacht dan niet dat het een klein hapje is! Ik bestelde de guacamole met chips and kreeg genoeg voor 4 porties!

IMG_0113

Na onze goedvullende “appetizers” besloten we om naar Bounty Hunter te gaan. Dit is een BBQ restaurant, waar ze goed klaargemaakt vlees combineren met geweldige wijn. Omdat we eigenlijk al vol zaten van het eten bij de Brewery besloten we het hier te houden bij charcuterie en kaasplankjes (super lekker btw!). Maar, wel gepaard met een aantal goede glazen wijn! Zoals je hierboven kan zien kregen we elke keer een “flight” wijn, wat betekent dat je kleinere glazen krijgt van 3 of 4 soorten wijn, zodat je goed de overeenkomsten en verschillen kan proeven.

Omdat we aan een langere tafel zaten raakten we aan de praat met het stel naast ons. Ze bleken in Napa te wonen en zichzelf af en toe te trakteren op een avondje BBQ. De man van het stel was een hypnotherapeut, wat ik met mijn psychologie achtergrond natuurlijk fascinerend vond. Hij vertelde dat je kan leren onder hypnose te raken door je hersengolven te veranderen in bijvoorbeeld Gamma-golven. Dit kan je doen door speciale muziek te luisteren die die golven nadoet. Zeker iets wat ik nog eens ga nalezen!

Na een gezellige avond boodt het stel aan ons terug te brengen naar ons hotel, een aanbod wat we maar al te graag accepteerden!

IMG_0116

Op vrijdag besloten we te brunchen bij Grace’s Table, een leuke cafe’tje waar alles organic en local is. Zie hierboven mijn geweldige ontbijt (pancakes!!!). De koffie en sinaasappelsap waren ook goed. Zeker een aanrader. Hierna zijn we naar Oxbow Public Market gelopen, een soort foodhall zoals we die in Rotterdam en Amsterdam ook hebben. Nadat we nogal geschrokken waren van cruesli die 20 dollar kostte zijn we maar op jacht naar wijn gegaan.

IMG_0118

Op aanraden van een vriend van Funs begonnen we bij Gloria Ferrer, een wijngaard die bubbel wijn maakt. Hier genoten we van een “flight” van 3 (of in Funs z’n geval 4) verschillende bubbel wijnen, waarvan we beiden de Rose het lekkerst vonden. We aten hierbij truffel chips en charcuterie. De wijngaard lag mooi gelegen bovenop een heuvel, dus we konden genieten van het uitzicht.

IMG_0119

Na een korte pauze reden we door naar Yountville, een plaatsje waar zich maar liefst 4 michelin sterren bevinden. Deze zijn verdeeld over The French Laundry (3) en Bouchon (1). Daarnaast zijn er ook nog eens twee restaurants met een “Bib Gourmand”, een soort runner-up classificatie van Michelin (dit zijn Redd Wood en Bistro Jeanty). Hebben we bij een van deze restaurants gegeten? Uiteraard niet, want we hadden niks gepland. Toen ik keek of we bij Bouchon konden eten ging ik helemaal tot november en toen zei de reserverings-app dat ik te ver in de toekomst keek… Dus daar is gewoon nooit plek. MAAR! We hebben wel wat lekkers gehaald bij Bouchon Bakery, een pattiserie naast het Bouchon restaurant. We kunnen de Chocolate Bouchon en de Raspberry Cheesecake enorm aanraden.

Na de Cheesecake zijn we doorgelopen naar Ma(i)sonry, een locatie waar verschillende wijngaarden samenkomen in een collectief om zo proeverijen van kleinere wijngaarden mogelijk te maken. Daarnaast verkopen ze ook kunst gemaakt door (redelijk) lokale artiesten. In plaats van vastgestelde “flights” krijg je hier een wijn expert die samen met jou gaat kijken welke van hun wijnen je waarschijnlijk het lekkerst gaat vinden. Onze expert was erg aardig, en gaf ons zelf een extra glaasje gratis om mee te beginnen. De omgeving is zeer ontspannend, je zit namelijk tussen de olijfbomen in de achtertuin. De beelden die ze verkopen zijn wel enorm prijzig…

Ten slotte zijn we die dag bij Celadon gaan eten. Dit restaurant werd ons door veel mensen (en het internet) aangeraden, maar we waren allebei teleurgesteld. We hadden gereserveerd, maar werden in een hoekje tussen een half muurtje en een pilaar gepropt. Het eten was ook niet echt indrukwekkend (denk: een gerecht dat Crispy Pork Belly with Water Melon heet, maar vervolgens 20 stukken water meloen en 4 stukjes pork belly bevat). Wij zouden dit dus NIET aanraden. 😉

Op zaterdag begon onze reis naar San Fransisco. Omdat we tussendoor ook nog wat wilden zien besloten we naar Bodega en Bodega Bay te rijden. Leuk feitje, Hitchkock heeft een hoop scenes in de film “The Birds” opgenomen in Bodega en Bodega Bay. Hierboven zie je een screenshot van de film en daarnaast een foto die ik heb genomen van datzelfde huis. Voor meer info over het huis, zie hier. De kerk hieronder wordt ook gebruikt in de film. Bodega overleefd denk ik op de paar toeristen die hier elke dag langsrijden. Er wonen slechts 200 mensen in dit dorpje.

IMG_0124

In Bodega Bay besloten we eerst even naar Doran Regional Beach te gaan. Hier hebben we over het strand gelopen (verassing!) en een complete crab-schaal (het lijf) gevonden. Daarna zijn we gaan eten bij Lucas Wharf. De fish en chips waren super lekker (de chips waren eens een keer twee keer gefrituurd, wat Amerikanen meestal achterwege laten). Mijn Clam Chowder (Boston stijl) was ook goed op smaak. Verder is het een gezellig, lokaal, typisch Amerikaans restaurant (zie ook de website).

Hierna reden we via Point Reyes Station (een hippie-stadje met een enorm leuke boekhandel) door naar San Fransisco. Daarover in de volgende post meer!

Advertisements

3 thoughts on “Mini Honeymoon: Napa Valley”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s