Mini honeymoon: San Francisco

Welkom bij deel 2 van de rapportage over onze mini-moon (ja, alles moet afgekort worden)! Na onze avonturen in Napa en Bodega reden we naar het mooie, met lekker eten gevulde, San Fransisco. We verbleven in Hotel King George, voornamelijk vanwege de locatie en de goede deal. De kamer was opzich leuk, maar we hadden onder ons op straat een zwerver die de hele dag sliep en vervolgens de hele nacht tegen zichzelf (of tegen de stemmen in zijn hoofd) schreeeuwde. Na de eerste nacht was hij gelukkig even weg, om de laatste nacht terug te keren.

 

IMG_0138

Nadat we aangekomen waren en we onze spullen in het hotel hadden achtergelaten, besloten we een cocktail te drinken bij Rye. Dit is zeker een aanrader voor cocktail en Whiskey liefhebbers. Funs kon helemaal losgaan op speciale bottelingen van Whiskey (bourbon, rye, en scotch), en ik heb genoten van een speciale uitvoering van de G&T en een Old Fashioned gemaakt met hun locale bourban basis (die bijna naar speculaas smaakte, zoveel kruidnagel zat erin). Daarnaast was de barman/mixologist super gezellig. Het begon (zoals altijd) met een opmerking over het t-shirt dat Funs aanhad (het logo van Ghostbusters). Daarna schonk hij onze gratis testers in en verwees hij ons naar een leuk restaurant. Dat restuarant was Huxley. Dit is het eerste restaurant in Amerika waar ik risotto heb gegeten waar geen room aan is toegevoegd! Dus, mocht je in de buurt zijn, zeker proberen. Ze doen op zondag ook een brunch die erg goed schijnt te zijn.

DSC_0808

Op zondag besloten we naar de Golden Gate Bridge te lopen, om er vervolgens ook overheen te lopen. Na een uur lopen (grote stad zeg, San Fransisco) waren we allebei Hangry (we wilde bij de brug in de buurt brunchen). Dus zijn we neergestreken bij Palmer’s Tavern, waar we vervolgens heerlijke Eggs Benedict (met pork belly!) en sausage en eggs hebben gegeten. Toen toch maar een uber naar de brug genomen (om onze benen te sparen)… Erover heen lopen was zeker een ervaring! Het is echt een superlange brug, maar je hebt de hele tijd wat te zien (als er niks in het water gebeurd zijn er altijd andere mensen op de brug om te bekijken).

DSC_0810

Toen we aan de overkant waren wilden we ook lopen naar de veerboot in Sausalito die ons weer terug naar de stad zou nemen. Google Maps zei, “tuurlijk kan dat!”. Vervolgens liepen we een halfuur naast een weg waar auto’s met 80km/u voorbij kwamen razen! Niet OK Google…!

Eenmaal terug in de stad zijn we naar een dive bar gegaan (Tempest). De vibe is een beetje a la de dive bars bij het Leidse Plein in Amsterdam. Het bier is goed, de cocktails wat mind (ik probeerde een G&T en er zat nul prik in de T).

Ten slotte zijn we gaan eten bij Amber India. We liepen erlangs toen Funs ineens zei dat hij hier altijd al wilde eten maar nog nooit geweest was. Ik had eerder die dag wat research gedaan over restaurants in de stad, en Amber India was daar langs gekomen. Dus we besloten snel te reserveren en er later die avond te gaan eten. Het was errug lekker! Een tip, als je rijst wil dan moet je dat apart bestellen! Wij waren het vergeten, maar met Naan en Pappadum kom je er ook en mis je de rijst eigenlijk niet. De wijnlijst is ook uitgebreid en lekker.

IMG_0153

Op maandag begonnen we met dim sum bij Yank Sing. Hoewel dit zeker een wat chiquere plek is om te dim summen, is het het echt wel waard. De gerechtjes die wij geprobeerd hadden smaakten allemaal vers en precies goed klaargemaakt. Zie hierbonven aan de soep-dumplings. Dit zijn dumplings die letterlijk gevuld zijn met bouillon (en wat vlees). Je moet de soep er eerst uitzuigen voordat je de hele dumpling opeet. Super lekker!

Hierna even naar de T-mobile winkel gegaan, waar we uiteindelijk niks konden doen. Ik wilde mijn net ontvangen Social Security Nummer doorgeven, zodat ik gewoon de rekening automatisch kon betalen en het mee ging tellen voor mijn credit score, maar de winkel-mensen zeiden dat het te vroeg was en dat ik na een maand of twee-drie maar terug moest komen. Toen naar de bank gegaan, waar ze mijn nummer gelukkig wel wilden toevoegen!

IMG_0155

In de middag zijn we toen naar SF MOMA gegaan, het moderne kunst museum van San Fransisco. Ons advies: ga misschien eerst naar de vijfde verdieping. Hier hangen stukken van Warhol, Roy Lichtenstein, en Jackson Pollock. Op de derde verdieping (waar je begint) zijn er wisselende exhibities, die ook leuk zijn, maar niet per se heel bekend voor ons kunst leken. De foto hierboven is een closup van een stuk dat op metaal was gedrukt. Als je ervoor stond werd je er helemaal duizelig van.

De avond hebben we traditioneel bij Sanraku gegeten. We gaan hier altijd heen als we in San Fransisco zijn. De sushi is super lekker en super vers, en de sushi meesters maken het voor je neus klaar.

Op de laatste dag, de dag dat Funs weer naar huis vloog, hebben we ontbeten bij Lori’s Diner, een diner die 24/7 open is en je dat jaren 50 gevoel geeft. Daarna zijn we samen naar het vliegveld gereden, heb ik Funs uitgezwaaid, even op de wc zitten huilen (:P), en toen ben ik via Mountain View opgepikt door mijn huisgenootje om weer terug te keren naar Merced, waar het schooljaar op het punt stond te beginnen!

 

Advertisements

One thought on “Mini honeymoon: San Francisco”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s