Thanksgiving 2016

Hoewel Thanksgiving alweer een maand geleden is, heb ik nu pas tijd om er wat over te schrijven hier… Waarom? Omdat de weken na Thanksgiving gekkenhuis waren en ik tussen alle deadlines door niet echt een goed moment kon vinden om te schrijven.

img_0683

Voor Thanksgiving waren Funs en ik uitgenodigd door vrienden in Ohio, een plek waar we beiden nog nooit waren geweest. Ik vloog vanaf SFO (San Francicsco) terwijl Funs vanuit AMS (Amsterdam) vertrok. Je kunt het zien als een enorm extravagante date om elkaar na een maand weer te zien terwijl we allebei soort van op vakantie waren. 🙂 Ohja, en toen ik in het vliegtuig zat, kreeg ik ineens dit toch wel heel bekende koekje voorgeschoteld:

img_0677

Hoewel Thanksgiving origineel een feest was om te bedanken voor de goede oogst – waarbij de Pelgrims en de Native Americans gezellig samen om de tafel zaten (wat niet echt een realistisch beeld is voor de algehele relatie tussen de Westerlingen en de originele bewoners van de VS – is het nu vooral een lang weekend waarop heel het land terugreist naar waar hij/zij vandaan komt om daar met familie 4 dagen aan eten in 1 dag op te eten. Dus, voor dit lange weekend waren wij even familie van onze vrienden in Ohio, wat echt heel erg super was!

fullsizerender-copy

Het bord hierboven toont een traditionele verzameling Thanksgiving gerechten. Deze kregen wij op Thanksgiving dag zelf te eten bij de stiefmoeder van onze vriendin, die ook nog eens in een heel mooi lakehouse woont. Als we vooraan het bord beginnen en met de klok meegaan zien we hier: een roll (ook wel bekend voor ons al broodje), green bean casserole (sperziebonen met champignon creme soep en een kruimel met van die gefrituurde shallotjes die wij vaak bij Indonesisch eten hebben), mashed potatoes (spreekt voor zich), stuffing (dit is een soort mix van brood, ui en soms vlees wat in de kalkoen wordt gestoken en zo mee wordt gebakken), turkey (hier zie je zowel licht als donker vlees), twee soorten cranberry sauce (als ik het me goed herinner komt de donkere uit een blik en is de lichte huisgemaakt), en een devilled egg (dit was een snack vooraf die ik niet snel genoeg had opgegeten haha). Als dessert was er een traditionele pumpkin pie (later in deze post een foto van wat dat is, want ik heb er later zelf eentje gebakken).

img_0711

Hierboven nog een foto van de kalkoen voordat hij in stukjes werd gesneden. Andere tradities tijdens Thanksgiving zijn: spelletjes spelen, American Football kijken, en binnen deze familie was het verassend genoeg ook ok om het over politiek te hebben (zeker na deze verkiezingen is dat toch een moeilijk punt – wij waren enigszins bezorgd omdat Ohio deze keer republikeins had gestemd!).

img_0710

Omdat onze vrienden ons ook nog wat van Ohio wilden laten zien zijn we naar Cleveland gereden om naar de Rock & Roll Hall of Fame te gaan! Mocht je ooit in de buurt zijn, dan is dit zeker een aanrader! De Hall zelf is nogal saai (gewoon een muur met handtekeningen), maar er is een heel museum omheen over de geschiedenis van Rock en ook speciale exhibities die over onderwerpen gaan die nu wat relevanter zijn (zoals de rol van muziek tijdens de verkiezingen, of als methode om geld op te halen voor goede doelen). Hierboven een foto van de “van alles en nog wat kist” die de Rolling Stones overal mee naar toe namen. Als je goed kijkt zien je op de onderste la een ronde sticker met een bulldog, die komt uit Amsterdam! De sticker daaronder (UFIP?) kwam geloof ik uit Rome! Ik vind ook de sticker met “work-free drug place” erg grappig 🙂

img_0742

Op de zaterdag na Thanksgiving kregen we nog een Thanksgiving maaltijd voorgeschoteld, dit keer bij onze vrienden thuis. Hun kalkoen ging op de BBQ in plaats van in de oven, wat zorgde voor een enorm lekkere, gerookte, smaak (check die kleur!). Mijn taak voor deze maaltijd was het verzorgen van de taarten aan het einde. Ik heb een traditionele pumpkin pie gemaakt (hieronder, links), maar ook een American Apple Pie  (je weet wel, van de film American Pie :P). Was erg leuk om allebei eens te proberen, en het eind resultaat was super lekker!

Iets anders wat hier gebeurd na Thanksgiving, is dat er meteen wordt overgegaan op de Kerst-voorbereiding. Het startschot is meteen de vrijdag na Thanksgiving. Dus de dag na Thanksgiving zag het huis van onze vrienden er aan de buitenkant ineens zo uit:

img_0746

Best cool toch? Voor de grote “boom” aan de linkerkant is Funs helemaal naar boven geklommen, met gevaar voor eigen leven! Gelukkig kwam hij weer heelhuids beneden zonder al te erge verwondingen.

Poeh, wat een lang verhaal alweer. Funs en ik vonden het echt supergezellig bij onze vrienden, en hopen volgend jaar in ons eigen huisje hier een magistraal Thanksgiving diner op tafel te toveren. Als je langs wil komen, laat het weten, het is de vierde donderdag van November!

Advertisements

3 thoughts on “Thanksgiving 2016”

    1. Thanks Terry! Toen Funs liet weten dat je het toch echt leest was dat precies de motivatie die ik nodig had om weer wat te schrijven 🙂 ❤ groetjes aan Muriel!

      Like

  1. de bbqkalkoen ziet er beter uit, de andere heeft een flets kleurtje 🙂 maar wat een eten ppfffff maar volgend jaar bij jullie de taarten…… zet ons maar in de agenda
    en zorg voor een boom in de tuin voor de verlichting voor kerst, ik kan van hier wel leuke knipperlampjes meenemen xxx

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s